Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Επόμενη στάση: Φασισμός


Αυτό που έγινε εχθές ήταν αναμενόμενο. Καταποντίστηκαν οι αριστερές δυνάμεις και το κεντρώος χώρος πνέει τα λοίσθια. Ο κόσμος της "Πρώτη φορά Αριστερά"  και  όλες οι ηλικιακές ομάδες, της γύρισαν την πλάτη και την  τιμώρησαν  με ψήφο στις δεξιές και τις ακροδεξιές δυνάμεις. 

Το 4% του Βελόπουλου με το καλημέρα σας θα πρέπει να μας κάνει να ανησυχήσουμε σοβαρά. 
Η Σοβαρή Χρύση Αυγή είναι εδώ. Το περιμέναμε. Μιλούσαμε γι αυτό. Επέτρεψαν να συμβεί. Ποιοι έχουν την ευθύνη; Η δεξιά σαφώς. Αλλά μονο η δεξιά; Ο θυμωμένος αντιρατσιστικός λόγος προφανώς έφερε ένα άλλο αποτέλεσμα. Οι ρατσιστές ξέρουν κάτι που δεν έχουμε μάθει ακόμα μέσα στο ανώριμο παραλήρημα της αριστεροσύνης μας: οργανώνονται θεσμικά και δεν τους αρκεί ο αγώνας στο δρόμο ούτε στο διαδίκτυο.  Την ίδια ώρα, οι ταγμένοι αντιφασίστες δήλωναν αποχή από τις εκλογές. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία που πρέπει να αναλυθεί.

Θεωρώ πως ο Σύριζα έχασε στο επικοινωνιακό. Από τη πρώτη στιγμή εκεί χωλαίνει. Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι του `15 και το Δημοψήφισμα. Ακόμα μέλη  του κόμματος μιλάνε θετικά για την υπόθεση αυτή.
Δυστυχώς η κυβέρνηση Σύριζα δεν αντιλήφθηκε ποτέ πως είχε τις προϋποθέσεις με το μέρος της για να είναι ένα κόμμα και μια κυβέρνηση που επάξια θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια νέα εποχή. Με το ένα πόδι στην Ευρώπη και το άλλο γαντζωμένη στις συντηρητικές συνιστώσες της, κατέληξε να εκφράζει μια ρητορική που να ικανοποιεί τις δεύτερες και μόνο. Τελικά αυτές δεν ήταν αρκετή δύναμη για να τη βοηθήσουν να εξασφαλίσει τη νίκη. Το “ματάκι”στην βια πάλι,  με στόχο να “καλοπιάσει” τους νέους,  και τα "Εξάρχεια, η πιο ασφαλής περιοχή της Αθήνας", τελικά δεν είχε αποτέλεσμα. Χθες στο εκλογικό κέντρο που ήμουν δεν είδα ούτε έναν 17χρονο. Σε άλλα διπλανά, μου είπαν ότι είδαν κάποιους με έτοιμα προσημειωμένα ψηφοδέλτια.

Ο κόσμος πίστεψε στο αριστερό όραμα. Το αριστερό όραμα όμως κατέληξε να γινει  ένας φθηνός λαϊκίστικος συναισθηματισμός και η μονομερής προβολή ακατάλληλων πολιτικών προσώπων που αντικατέστησαν την μετριότητά τους με έναν τρολίστικο  λόγο έπαρσης . "Το κάνουμε γιατί το κάνει και η Αντιπολίτευση", έλεγαν.

Δεν φταίει μόνο ο Σύριζα όμως. Που είναι το Κέντρο; Εκείνες οι υποτίθεται προοδευτικές δυνάμεις που πρεσβεύουν τον διάλογο και τη συνεργασία; Το ΚΙΝΑΛ μιλάει για νίκη και πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στο Σύριζα. Πως μπορείς να μιλάς για νίκη μετά από αυτό; Αν το ΚΙΝΑΛ είχε τολμήσει να απαγκιστρωθεί από το παρελθόν του, θα είχε απορροφήσει όλους τους ψηφοφόρους που δεν ήθελαν να ψηφίσουν Σύριζα. Η παραίτηση είναι άγνωστη λέξη και εδώ. Προτιμούν να καταβαραθρωθεί ένας ολόκληρος πολιτικός κόσμος από το να αφήσουν την καρέκλα. Αναρωτιέμαι αν είχε εκλεχθεί άλλο πρόσωπο αντί της κ. Γεννηματά, αν το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό.

Στην επόμενη ήμερα, οι άνθρωποι της εκπαίδευσης και οι άνθρωποι που υπηρετούμε το μεταναστευτικό, έχουμε ανησυχία μεγάλη. Το μεταναστευτικό θα ειναι απο τα πρώτα πεδία που θα δεχθεί αλλαγές. 
Η εκπαίδευση των προσφύγων είναι από εκείνα που έδειξαν πως η Ελλάδα μπορεί να γεννήσει καινούρια πράγματα και να βρει λύσεις σε σοβαρά θεματα, αρκεί να βάλεις ανθρώπους καταρτισμένους μπροστά. Έτυχε να το ζήσω από κοντά αυτό το κομμάτι και εκεί είδα πραγματικά άξιους ανθρώπους, πέρα από πολιτικές ταυτότητες που άντεξαν το δεύτερο μίλι για αυτήν την χωρά. Και το τρίτο και το τέταρτο. Και είχε ενα αποτέλεσμα αυτός ο αγώνας που μας κάνει υπερήφανους και ενισχύει την εικόνα της πρότυπης Ευρωπαϊκής χώρας. Όλοι αυτοί και όλοι εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα υπερ του Ανοικτού και Συμπεριληπτικού σχολείου. Θα το κάνουμε με οποιαδήποτε κυβέρνηση και με οποιοδήποτε τίμημα.

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στο μεταναστευτικό; Πολλά ακούγονται και περισσότερα μπορουμε να υποθέσουμε πως θα συμβούν.
Η νέα κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ και ελπίζω  να σταθεί όπως αρμόζει σε μια Ευρωπαϊκή χώρα με ανθρωπιστικές αξίες  και να μην κάνει το ίδιο λάθος που έκανε ο Συριζα και να υπηρετήσει τις δικές της συνιστώσες. Εύχομαι να μας ξαφνιάσει.

Αλλιώς....;



Αλλιώς επόμενος σταθμός Φασισμός.


(Κάτι τερατώδες σπαρταράει στον πλακούντα του)



Δεν υπάρχουν σχόλια: